Onderwijs en opvang onder één dak
Bij OBS Het Startblok krijgt ieder kind de kans zich te ontwikkelen binnen een uitdagende en stimulerende omgeving. Naast basisonderwijs hebben we binnen de school ook mogelijkheden voor kinderopvang. Kinderen van 0 tot 4 jaar kunnen hier spelenderwijs nieuwe dingen leren en ontdekken op de dagopvang, en schoolkinderen kunnen na schooltijd hun talenten ontwikkelen op de buitenschoolse opvang. Hiervoor hebben we een nauwe samenwerking met Kinderopvang Kibeo van Halenstraat. Kinderopvang en onderwijs onder één dak dus, dat is handig voor jou en vertrouwd voor je kind!

Dagopvang – 0 tot 4 jaar
Bij de dagopvang van Kibeo van Halenstraat wordt elke dag een uitdagende speelomgeving voor alle kinderen gecreëerd, zelfs voor de allerkleinsten. Kibeo’s babyspecialisten geven jouw baby de kans om iedere dag nieuwe dingen te leren. De leuke en uitdagende activiteiten stimuleren de vaardigheden van je baby. We kijken naar wat jouw baby al kan én waar we net wat extra aandacht aan kunnen geven. Zo ontwikkelt je baby zich op eigen tempo.

Binnen de dagopvang worden ook de peuters uitgedaagd om samen met vriendjes en vriendinnetjes alles te leren wat zij of hij straks als kleuter nodig heeft. Kibeo van Halenstraat werkt met Peuterstart, dit zijn gecertificeerde activiteitenprogramma’s die je kind in zijn of haar ontwikkeling stimuleren. Met de juiste activiteiten en materialen, een inspirerende omgeving en hulp van professionele pedagogisch medewerkers ontwikkelt je kind zich razendsnel!
De peuters doen veel gezamenlijke activiteiten met de kleuters. Zo werken we aan de ontwikkeling van een peuter-kleuterplein, waar peuters en kleuters samen worden gestimuleerd in verschillende ontwikkelingsgebieden, bijvoorbeeld het leren van nieuwe woordjes, het oefenen van de motoriek en zelfstandig na te denken. Ook trekken we veel samen op tijdens themafeesten, zoals het deelnemen aan de Koningsspelen. En heeft je peuter meer uitdaging nodig? Dan maken we gebruik van de ontwikkel materialen van de kleuters!
Doordat de peutergroep naast de kleuterklas zit zijn de lijntjes kort, leren peuters de kleuterjuf en eventueel toekomstige klasgenootjes al kennen én groeit je kind op in een vertrouwde omgeving. Samen met elkaar én met jou als ouder zorgen we ervoor dat je kind zich stap voor stap ontwikkelt tot een kind dat straks klaar is voor de basisschool.

Buitenschoolse opvang
Je kind kan vóór en na schooltijd spelen bij de buitenschoolse opvang (BSO) van Kibeo van Halenstraat. Door uitdagende, leerzame en vooral toffe activiteiten aan te bieden, kunnen we aansluiten op de interesses en talenten van je kind. Ook maakt je kind op de BSO kennis met allerlei nieuwe spellen en activiteiten. Zo ontdekt je kind nieuwe hobby’s en talenten.

Meer informatie of inschrijven?
Meer weten over kinderopvang bij Kibeo van Halenstraat? Kijk voor alle opvangmogelijkheden op de website van Kibeo of neem contact op met vestigingsmanager Annemiek Hass via kcvanhalenstraat@kibeo.nl. Zij helpt je graag verder!